|
|
Gróf Buttler Borászat
 | Gróf Buttler Borászat A Gróf Buttler Borászati Zrt. 36 hektáron gazdálkodik az Egri borvidéken. A pincészet filozófiája merít a borvidék történelmi hagyományaiból, a terület adta nagyságból és lehetőségekből, a kézműves borkészítés egyediségéből és a fajták termőhelyhez illeszkedő potenciáljából.A pincészet két eltérő karakterű termőterületről származó szőlőből készíti borait, a terület egyediségét szem előtt tartva. A Szarkás-tető egy riolittufa alapú termőterület, amely kiváló érést biztosít az ott termesztett szőlőnek. A talaj ásványossága vezető karakterként köszön vissza a borokban, ezzel is növelve a Szarkás-tetői borok komplexitását. Ásványosság, elegancia, gyümölcsösség.
A Nagy-Eged-hegyen művelt szőlők nem mindennapi borokat adnak. Ünnepi borok ezek, de nem csak ünnepnapra valóak. Minőségüket jórészt annak a fantasztikus termőterületnek köszönhetik, amelyik egészen 501 méterig emelkedik a tengerszint fölé (340-501 méter). Az egyedi, és semmi máshoz nem hasonlítható ízek a borban a különleges fekvésnek, a szőlő szempontjából ideálisnak mondható talajszerkezetnek és az érést pozitívan befolyásoló mikroklímának köszönhetőek.* |
« Vissza a főoldalra
|
|
A kosár tartalma (listaáron):
A kosár üres
Hirdetések

|